Canada Goose gloves

september 13, 2017 Kommentarer er skrudd av for Canada Goose gloves

Når julen går mot slutten, og kakeboksen fortsatt er full – hva gjør man da? Med gode oppskrifter kan julekakene få en ny sjanse.Engelske kjeks, små sprø runde kaker med smak av ingefær og sitron, kan for eksempel blandes inn i hjemmelaget is til et av romjulens selskaper eller en vinterlig festlighet senere.Å lage iskrem er en kombinasjon av enkle ingredienser og forsiktig tålmodighet. Den som har en iskremmaskin, en grunnoppskrift og er villig til å stå opptil 20 minutter over en gryte for å passe på at basen av egg, melk og sukker ikke blir for varm og ender som en søt, kornete eggerøre istedenfor en jevn, søt saus, har langt på vei lyktes med det meste iskremfaglig. Etter det er det et spørsmål om nyanser.

Engelsk kjeks får sin særegne smak av sitronolje og malt ingefær. Denne iskremen plukker opp smakene ved å trekke sitronskall og skiver av fersk ingefær i varm melken før den blandes sammen med egg og sukker, varmes opp og tykner til vaniljesauskonsistens for deretter å blandes med pisket krem og kjøres en runde i iskremmaskin. Smulene blander du i tilslutt, før isen går i fryseren for full nedfrysing. Kanel, nellik og mandelessens?Har du andre kaker med andre smaker forsøk tilsvarende med andre kryddere. Mandelessens med kransekake eller makronrester, kanskje? En kanelstang og litt nellik i melken sammen med pepperkakesmuler?Her er grunnoppskriften, men bytt gjerne ut sitronskall og ingefær med noe annet.

Riv skallet av sitronen med zesterjern eller skrell det forsiktig av med en rotskreller. Pass på at det bare er det tynne gule skallet som kommer med.Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver.Legg sitronskall og ingefærskivene i helmelken og kok den forsiktig opp. Ta den av varmen og la den stå i 20 minutter for å trekke ut mest mulig aroma.Visp sammen eggeplommene og sukkeret i en romslig bolle. Det trenger ikke bli eggedosis – jo mer skum og luft denne blandingen inneholder, jo vanskeligere blir det å følge med på konsistensen når den varmes opp.Sil melken over i denne blandingen mens du rører.Ha alt i en tykkbunnet kjele på nokså lav varme.Rør kontinuerlig i ca. 10 minutter til blandingen tykner og får samme konsistens som vaniljesaus. Den skal «bli igjen» på baksiden av skjeen om du dypper en skje nedi og løfter den ut. Blandingen må ikke bli så varm at egget koagulerer og sausen skiller seg.Kjøl blandingen helt ned, gjerne over natten.Pisk kremfløten så den er tykk og luftig, men ikke helt stiv, og bland den inn i eggekremen.Helt alt over i en iskremmaskin og kjør til konsistensen er fin.Smuldre kakene mellom fingrene eller hakk dem med en kniv og rør disse inn i isen.Legg iskremen i fryseren til du skal spise den. Om den har stått lenge, la isen stå på benken i 15 minutter før servering.