Canada Goose grey

november 11, 2017 Kommentarer er skrudd av for Canada Goose grey

Professor Bjarne Braastad ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (tidligere Norges landbrukshøgskole) er ekspert på etologi, læren om dyrenes atferd. Han kan fortelle at det har i lang tid vært forsket på hvordan dyrs sanser kan brukes til å varsle om naturkatastrofer.Canada Goose grey Det mest kjente eksempelet er at dyr har varslet om jordskjelv før de har skjedd. I California er det drevet et prosjekt som studerer om dyr kan brukes til å varsle jordskjelv. Det er også eksempler på at dyr kan forutsi vulkanutbrudd. Rundt vulkanen Vesuv i Italia søkte katter og hunder ut på gatene for å være på åpne steder før et utbrudd, sier Braastad.

Det er noe i sansene til dyrene som finner forvarsler på fenomener som har vært vanlige i naturen til alle tider. Kanskje kan de sanse partikler i lufta, gasser, før et vulkanutbrudd. Kanskje kan de merke vibrasjoner i jordskorpa før et jordskjelv. Det siste er det forsket seriøst på. Vi bruker dyrs sanser til mye, og vi er vel kjent med lavinehunder, bombehunder og narkotikahunder. Kanskje kan vi dressere dyr til å varsle oss før naturkatastrofer, sa Braastad den 30. desember.Canada Goose grey De første dagene var letingen desperat. På Sri Lanka, i Aceh og langs Thailands turiststrender, drev håpet om å finne sine savnede, folk videre i den kaotiske letingen langs kystene, på sykehusene og på offentlige kontorer. Hele vegger ble dekket av selvkopierte A4-ark med bilde og opplysninger om hva den savnede hadde på seg.

Og noen fant sine kjære igjen i kaoset. I hele katastrofeområdet viste de som var rammet,Canada Goose grey en rørende omsorg for andre ofre. Voksne tok vare på ukjente barn, folk som selv hadde mistet alt, tro til for å hjelpe andre til sykehus eller møteplasser for savnede. Og de som ikke ble direkte rammet, åpnet sine hjem for de som stod uten noen ting.Men for flere hundre tusener ble det etter hvert klart at håpet var ute. Likevel fortsatte letingen. I Thailand lette nordmenn i templene der likene ble samlet opp. I Indonesia gravde folk seg inn i ruinene av sine hus. På Sri Lanka søkte folk langs kystene. De som vi traff og var sammen med i letingen, sa nesten det samme – uavhengig hvilket land de kom fra:Vi vet at håpet er ute, men vi må få visshet i hva som skjedde med dem.