Canada Goose grønn

september 12, 2017 Kommentarer er skrudd av for Canada Goose grønn

For er det en lærdom sentrale idrettsledere tok av den forrige runden, så er det at Oslo ikke kan påregne nasjonal ryggdekning for en OL-søknad. Misunnelsen, mytene om Oslo-arrogansen og tanken på at alt som er dyrt og morsomt skal foregå i hovedstaden, var med på å slå beina under den forrige søknaden. Hvorfor skulle resten av Norge betale for å utvikle Groruddalen og trafikkårene i Oslo, for å holde fest for IOC-pampene?Lillehammer vurderer ny OL-søknadLa oss vise svenskene litt respekt nå! Stockholm trakk sin søknad for 2022, men later til å mene alvor med 2026. De har kommet til fornuft og vil bruke hoppbakkene i Falun fremfor å bygge nye på flat mark ved Stockholm. De har nedskalert kostnadene som gjorde at politikerne sa nei. Sverige, en viktig og stolt idrettsnasjon, står så definitivt for tur til å få OL.

Stockholm er den perfekte konkurrenten til de totalitære regimene som har kapret de fleste store idrettsbegivenhetene i senere tid. Går det an å se for seg en bedre søker enn Sverige? Sett i sammenligning med en norsk søknad med øvelser fra Oslo til Trondheim, Bergen og Stavanger, er ikke avstanden til ytterpunktet Åre, det eneste stedet svenskene kan arrangere alpinøvelsene, så avskrekkende.La oss heie på Sverige denne gang, og skulle de ikke få det til nå heller, så må vi kanskje vurdere å hjelpe til. «Jag är inte besviken – jag är förbannad!» skrek daværende rådmann John Bruno Jakobsson da Lillehammer snøt Østersund for OL. Jakobsson var en sann norgesvenn, men der og da rant det over for Søta Bror.

Jeg liker tanken på å gå i kompaniskap med svenskene. Vi, rettere sagt den blåblå regjeringen, hadde ikke råd til OL-søknaden for 2022, og det samme var tilfelle i Sverige. Kostnadene skremmer, og kostnadene ved et O tar bort mye av regjeringens handlingsrom. Så hvorfor skulle vi ikke dele kostnadene – og gledene? Et OL over grensen i Midt-Norden gir oss alt vi ønsker til halv pris – uten at vi mister nærheten og eierskapet.Sverige får dyrke sine hockeyhelter og alpinister. De har anlegg som står fiks ferdige for alpint og skiskyting. Vi har alt som skal til for å arrangere de nordiske grenene. Trondheim kan realisere skøytehallen byen savner, pluss en ishall. I tillegg til å være en billig løsning, vil en OL-spleis bidra til å bygge relasjoner, logistikk og kommunikasjon over grensen.Det er et columbi egg for folk og regjeringer på begge sider av riksgrensen. Men ikke i 2026.