Canada Goose lue

desember 21, 2017 Kommentarer er skrudd av for Canada Goose lue

80 prosent enige om kjøpepress Ungdommen vil ofte ha de andre har, sier Ardis Storm-Mathisen, hos Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).For tiden er det jakker av merket Canada Goose som er «inn» blant de unge. Tykke dunjakker med pels på hetta, i ulike farger og modeller.Canada Goose lue Prisen på disse jakkene ligger fra 5.500 til 11.000 kroner, og kan fort bli en dyr investering for tenåringsforeldre dersom de ikke klarer å sette ned foten.I en undersøkelse gjort for DnB av Ipsos MMI kommer det fram at over 80 prosent er helt eller delvis enig i at det er et stort kjøpepress blant unge.

Ved spørsmål om deres egne barn er utsatt for kjøpepress svarer derimot bare halvparten at de er delvis eller helt enig.Hvordan skal foreldre takle mote/kjøpe-presset? Diskutér nederst i saken! Strekker seg langt Storm-Mathisen har tidligere forsket på ungdom og kjøpepress.Canada Goose lue Hennes inntrykk er at mange foreldre strekker seg langt for å kjøpe det barna har lyst på. Man ønsker jo at barna skal bruke det man kjøper.Ifølge Storm-Mathisen er ønsket om å passe inn mest utberedt når barnet er i ungdomsskolealder. Det er da man har størst behov for å passe inn og være som andre, og da er klær og utseende sentralt. Etter hvert som man blir eldre er ikke dette behovet så stort, forteller hun.

Storm-Mathisen mener at kjøpepresset har økt i takt med at markedet har vokst og at det er mulig å få tak i flere varer. At mange nå har en økonomi som tillater å kjøpe mer, kan også være en medvirkende faktor.Jeg tror likevel at barn og foreldre samarbeider dersom det er snakk om kjøp med høyere summer.Canada Goose lue For eksempel ved at barnet selv betaler en del, eller får en kombinert bursdags- og julegave.Storm-Mathisen forteller at kjøpepresset opptrer litt på forskjellige måter,De fleste miljøer har noe som ansees som fint eller populært, og barna vil jo ha det de andre har.Emilie går i 9.-klasse ved Sandbekken ungdomsskole og kan fortelle at det finnes et kjøpepress.Jeg tror det er flere som opplever et kjøpepress.