chapeau d’aviateur Canada Goose

oktober 11, 2017 Kommentarer er skrudd av for chapeau d’aviateur Canada Goose

58 prosent av dyrelivet er utradert siden 1970, ifølge WWFs gedigne Living Planet Report. Vi er på vei inn i en masseutryddelse, sa WWFs generalsekretær Nina Jensen. Forskerne bak rapporten har overvåket utviklingen i drøyt 14 000 bestander av 3700 ulike arter. Fra 1970 til 2012 gikk bestandene ned med 58 prosent. Verdens dyreliv er mer enn halvert på litt over 40 år. Dyr fiskes opp, spises opp, dør, nøkkelarter desimeres, arter mister habitat til oss, klimaendringer osv. Kan du kutte kjøtt og fisk 2–3–4 dager i uka, tror du? Tenk hvis du klarer det! Forsøk grønnsaker, erter, linser, bønner m.m.? Jeg tror du overlever.

Barn, barn, barn. Vi diller med barna. I mangel på noe å tro på, gjør vi barna til vår religion. Det må få en slutt. Fortell dem om oppveksten til våre besteforeldre. Fortell at oldefar rodde sju timer for å komme til landhandelen i Svolvær for å kjøpe en dåse snus, og på roturen hjem omkom han gurglende i storm. Selv om det ikke er sant, fortell dem om fortidens nordmenn. Si nei til smarttelefoner, krev boklesing og utetid. Si nei til UGGs og Canadian Goose. Krev mer. De vil takke oss om 20 år. Det har skjedd mye mig siste året. Orker ikke gå i detaljer, for djevelen er i dem. Men en kveld, mens sju personer (oss seks og min mor på besøk) hadde omgangssyke samtidig, slo det meg: Også dette går bra. Vi danderer noen bøtter her og der, i morgen er det ny dag. Det blir bedre. Bekymringer tar for mye av vår hjernekapasitet. Unødvendig, for det går nesten alltid bra.

Hør folkens, vi har ikke vinger, face it. Ferier krever ikke fly, tro meg, det er sant. Nordmenn elsker naturen og blir lei seg når vi ødelegger den. Samtidig presterte vi 19,9 millioner internasjonale flyreiser i 2015. Det er så mye CO₂-utslipp, så mye opp-varming, så mye ødeleggelse at du blir satt ut. Google «karbonkalkulator», og se hvor mye du varmer opp kloden for å kose deg en helg i Barcelona eller en uke i Thailand. 19,9 millioner utenlandsreiser på ett år, altså. Det er psykopatoppførsel. Vi kan ha et års shoppestopp, kjøttstopp, resirkulere og reise kollektivt – og blåse alt vi sparte inn på en helg i New York. Og så kaller vi folk som shopper på Svinesund «harry».